Калифорниец беше обвинен в многобройни измами, след като за 6 месеца е източил $50 000 от онлайн брокерските къщи E-trade и Schwab.com в микросметки.

Майкъл Ларджент от Плумас Лейк е обвинен в използване на скрипт, с който е отворил 58 000 клиентски онлайн досиета на две брокерски къщи, свързани с онлайн банковите сметки на притежателите си, и така се е докопал до личните финанси на потребителите, пише technews.bg.

Ларджент накарал E-trade и Schwab да му изпратят огромен брой депозити на стойност между 2 цента и $1 за всяка от сметките.

Онлайн брокерите имат навика да изпращат такива "микро-депозити", за да удостоверят, че данните на притежателя на сметката и детайлите по нея са коректни.

Писмата на Ларджент били посветени на анимационни герои от популярни тв сериали.

В момента той е освободен под гаранция, но е обвинен по четири престъпления с едно и също естество - компютърни, онлайн и пощенски измами.

Разкриването на престъпленията на Ларджент е резултат от щатския патриотичен закон (Patriot Act), който изисква финансовият бизнес да потвърди идентичността на потребителите си.

През януари брокерската къща Schwab установила, че над 5 000 от сметките, които е завела, са свързани с фалшиви данни.

Щатските тайни служби разкрили, че поне 11 385 от сметките на Schwab са на името на Speed Apex.

Всеки път достъпът до сметките бил извършван през един от пет IP адреса, всеки от които водел към интернет акаунта на Ларджент.