Демократите и републиканците, членове на Конгреса на САЩ обявиха, че ще приемат закон, който предоставя на властите повече средства за борба с онлайн престъпленията. Ще се цели спиране дейността на интернет сайтовете, които са ангажирани с пиратство на филми, телевизионни предавания и музика, и с продажба на фалшиви стоки.

Сенаторът демократ Патрик Лийхи, председател на Правната комисия на Сената, е съобщил, че скоро ще представи нова версия на закон, създаден за да се бори с тъй наречените "rogue websites" - измамнически сайтове.

Лийхи в понеделник е заявил пред репортери, цитиран от AFP: "Онлайн посегателствата и продажбата на фалшиви стоки струва на американските творци, продуценти и бизнеси милиарди долари и причинява загубата на стотици хиляди работни места.", пише kaldata.com.

Администрацията на Обама е обект на критики заради затварянето на дузини уеб сайтове през последните месеци, като част от акция, известна с името "Operation in Our Sites". През ноември 2010 г. властите на САЩ затвориха осемдесет и два уеб сайта, продаващи предимно китайски фалшиви стоки.