Двама от кандидат-кметовете в Несебър-Красимир Косев и Драгомир Попов подадоха сигнал до Областна дирекция полиция-Бургас, РПУ-Несебър и Районна прокуратура-Несебър за купуване на гласове в общината.

В предизборните щабове на двамата са постъпили множество сигнали от жители на общината, че неизвестни лица обикалят селата и раздават пари за местния вот на 28-и октомври. Сигналите са от селата Тънково, Гильовци, Кошарица, Оризаре.

Раздаваните суми са от 50 до 200 лв., неизвестни лица отправят и заплахи към населението, за да гласуват за определена политическа сила или кандидат. С камери и фотоапарати се снимали и лични карти, предимно на възрастни хора. Атаките са особено силни към ромското население.

За съжаление страхът в хората е много силен и те не назовават конкретни имена на политически сили и кандидати, се казва в сигнала на Косев и Попов. Те се обръщат и към всички кандидати за кметове на община, общински съветници и кметове на съставни селища в община Несебър да се обединят, за да се спре тази порочна практика.

В двата щаба вече е стартирала подписка срещу раздаването на пари по време на изборите, в която да се включат всички жители на общината. 12 кандидати за кмет са се регистрирали за участие в изборите в Несебър. 265 са кандидатите за общински съветници, които участват с 21 партийни и коалиционни листи, двама са независими.