В зала „Заседателна” на Софийска област се проведе работна среща, посветена на зимната подготовка в областта. Присъстваха кметове и представители на общинските администрации от всички общини в Софийска област. От страна на териториалните държавни структури присъстваха инж. Михаил Рашков – директор на Областно пътно управление, главен инспектор Мариета Иванова – директор на ОДМВР – София, управителят на дружество "ВиК" ЕООД - София Цанко Маринов, д-р Юри Торнев – директор на Център за спешна медицинска помощ на Софийска област, д-р Александър Златанов – директор на Регионална здравна инспекция на Софийска област, представители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и др. Регионалният директор на ЧЕЗ – инж. Величко Атанасов, също взе участие в дискусията. 


Обсъдена беше готовността на общините за поддръжка на инфраструктурата, снабдяването и услугите в зимния сезон, както и състоянието на техниката, материалната база и наличието на необходимите материали(пясък, сол, химикали) във всички населени места. Специално внимание беше обърнато на координацията между отделните институции при критични ситуации.


Дискутирано беше набирането, съгласуването и предаването на актуална информация за пътните и метеорологични условия, както и постоянното наблюдение на микроязовирите и критичните участъци от реките при снеготопене и обилни валежи. Транспортирането и настаняването на граждани при бедствени ситуации и снабдяването им с храна и медикаменти също бе една от важните теми, разисквани по време на работната среща, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.