Централата за чуждестранно и специализирано посредничество /ЦЧСП/ – гр. Бон, Германия, е определила за нашата страна контингент от 200 студенти от български висши училища за лятна ваканционна заетост във Федерална република Германия през 2015 г. по процедурата на анонимния подбор, съобщават от Дирекция „Бюро по труда”, Ботевград.
Кандидатите трябва да отговарят на следните условия: да са на възраст от 18 до 35 години; да са редовни студенти; да не са последен курс на семестриално обучение; да имат основни познания по немски език /най-малко 3 години занимания по немски/; да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия; студентите не трябва да ограничават избора си на работно място до един регион или населено място; студентите трябва да приемат работно място във възможно най-много сектори.
В заявление свободен текст студените трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко три години и са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция /задължително се посочват точните начална и крайна дата/, както и че притежават необходимите средства за финансиране заминаването си за Германия. Освен това е необходимо да се представи уверение от висшето училище, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение.
Документи на кандидати се приемат до 05.01.2015 г. в Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград.