Украинският боксьор Владимир Кличко е заработил хонорар в размер на 5.7 милиона щатски долара от мача си срещу Кубрат Пулев, съобщава abendblatt.de. Както стана ясно миналата вечер, Кличко нокаутира българския си съперник в петия рунд и защити световните си титли. Пулев ще получи хонорар от 1.4 милиона долара за мача, както по-рано през седмицата обявиха от мениджърската агенция на Кличко.


Оказа се също така, че Пулев е изпратен в болница след загубата си от Кличко. След края на двубоя Пулев даде изявления пред медиите от ринга, но налагаше през цялото време едната част от лицето си с лед. След като слезе от ринга, българският боксьор беше изпратен в болница от лекаря на мача д-р Щефан Бок. „Има съмнения за счупен нос и фрактура на скулата на българина. Трябва да мине на скенер на мозъка за вероятни увреждания", каза д-р Бок, цитиран от „Билд".


Половинката на Кобрата - Андреа не е присъствала в залата заради голямото напрежение, а вместо това изгледала двубоя пред телевизионния екран в България. Малко след неговия край тя използва своята страница във Фейсбук, за да отправи кратко, но красноречиво съобщение към Кобрата: „Ти си моят победител!" Преди двубоя Пулев направи любопитно изказване, че ако стане световен шампион, ще се ожени за Андреа. Дали обаче това ще се случи, въпреки загубата, предстои да разберем, пише gong.bg.