Домейнът israel.com е продаден за 5,88 милиона долара, съобщава вестник „Аарец”. Името на купувача не е известно.

Преди това israel.com беше собственост на 46-годишния американец от еврейски произход Джоуъл Ноел Фридман. Домейнът israel.com беше изложен на търг от компанията Moniker на 23 май 2008 г.

Неговата стартова цена беше 5,5 милиона долара. Търгът приключи на 29 май, след като анонимен купувач предложи за домейна почти 6 милиона долара. В момента на адреса israel.com има сайт с обща справочна информация за Израел. Не съобщава какъв сайт планира да качи на адреса israel.com новият му собственик. Най-скъпият от продадените досега имена на домейни е sex.com. През 2006 г. за него бяха платени 12 милиона долара.

През 2007 г. за домейна porn.com пък бяха платени 9,5 милиона долара. За 7,5 милиона долара през 1999 г. беше продаден домейнът business.com. Освен това в началото на април 2008 г. Крис Кларк от град Северен Потомак продаде на онлайн търг името на домейна pizza.com за 2,6 милиона долара. Към тази стъпка го подтикна купуването на домейна vodka.com през 2006 г. от собственика на холдинга “Руский стандарт” за 3 милиона долара.