Най-големите американски издания започнаха война на наддаване за първата снимка на близначетата на най-прочутата холивудска двойка Анджелина Джоли и Брад Пит.

Говори се, че цената на ексклузивните кадри може да достигне 15 милиона долара, съобщи Контактмюзик. Според сайта TMZ.com списанията "Пийпъл" и "ОК!" са в бясна надпревара за правата да заснемат и публикуват първите фотографии на бебетата.

През 2006 г. Анджелина Джоли и Брад Пит предложиха първите снимки на дъщеря си Шайло чрез дистрибуторите "Getty Images". Сп. "Пийпъл" плати над 4,1 милиона долара за правата за публикуването на фотографиите в Северна Америка, а британското издание "Хелоу!" получи международните права срещу 3,5 милиона долара.

Средствата бяха предоставени от Джоли и Пит на неназована благотворителна организация, припомня Контактмюзик. Междувременно Асошиейтед прес съобщи, че историята около раждането на близначетата на Анджелина Джоли и Брад Пит се превръща в загадка, достойна за сюжет на филм.

Изпълнителният продуцент на шоуто "Ентъртейнмънт тунайт", което миналият петък първо излъчи новината, че Анджелина Джоли е родила момичета, и дори разкри имената им, е заявил, че първо иска да види как ще се развият нещата, преди да оттегли съобщението.

От шоуто отказват на този етап да опровергаят историята, въпреки че тя бе отречена пред АП от мениджъра на Брад Пит и въпреки че редица други издания, сред които "Пийпъл" и "Ю Ес уикли", стигнаха до заключението, че не е достоверна.

В понеделник адвокати на Анджелина Джоли са уведомили новинарските организации, че някой се е представил за Холи Голин - личната асистентка на актрисата, и е подал фалшивата информация за филмовата звезда.

От "Ентъртейнмънт тунайт" обаче отказват да приемат версията, че са станали жертва на измама. Агенцията припомня, че по думите на Анджелина Джоли бебетата трябва да се родят през август.