От ВиК „Бебреш” пломбират водомерите на потребителите. Мярката е предприета заради многобройните кражби на вода, които са установили от дружеството във всички населени места в общината. Това съобщи Радослав Наков – управител на общинската фирма. „Пломбирането ще се извършва всеки работен ден от 8 до 12  и от 16 до 20 часа от техническо лице, придружено от инкасатора на съответното домакинство”, уточни той. На въпроса дали в ромските къщи се поставят водомери, Наков отговори: „В много от тях има, а там където няма, плащането се извършва на база  - брой членове в домакинството.”.
Управителят на ВиК напомни, че на всеки 10 години водомерите на потребителите подлежат на задължителна метрологична проверка. Потребителите могат и сами да предоставят водомерите си за проверка в лицензирана лаборатория, ако нямат доверие на служителите на ВиК.
Цената на нов водомер е 28 лева, а монтажът струва 5 лева, но е възможно да се появяват и допълнителни разходи, като смяна на кранове например. Всички разходи по монтиране на нов водомер са за сметка на потребителя, уточниха от ръководството на водното дружество.