LG Electronics представи новия си модел мобилен телефон - LG-KC550. Телефонът разполага с пет мегапикселова камера за снимки с професионално качество.

LG-KC550 е създаден да улесни фотоманиаците - с бързо заснемане, мощна светкавица и удобна навигация за лесен достъп до основните функции на камерата.

Благодарение на 5-мегапикселов сензор и оптика Schneider-Kreuznach LG-KC550 се справя превъзходно с уголемени кадри във висока резолюция. Чувствителността на камерата може да бъде настроена до ISO 800, а стабилизаторът на изображението гарантира ясни и фокусирани снимки дори в движение.

Удоволствието от фотографията не е пълно, ако след това не можеш веднага да се насладиш на снимките. Широкият 2.4-инчов LCD-дисплей на LG-KC550 улеснява прегледа на снимките с функцията за автоматична смяна на позицията на изображението в зависимост от позицията на разглеждане.

С LG-KC550 потребителят има възможността да гледа филми с DVD качество благодарение на скоростта от 30 кадъра в секунда и висока разделитена способност (720x480).

Нещо повече - телефонът разполага с функция за включване към телевизор, чрез която на телевизионния екран могат да се разглеждат снимки, документи, да се играят игри или да се гледат филми.

LG-KC550 е втория представител от камерафони на марката. Неговият предшественик беше LG Viewty.