Предпразничното настроение обхваща все повече и повече хора. Възрастни, ученици и деца вече обикалят магазините за подаръци.
Някои вече ги получиха. Така стана и днес, 11 декември, когато ученици от ІХ клас на СОУ „Христо Ясенов” с класен ръководител Мая Стаменова  зарадваха малчуганите от І група „Мики Маус” в ЦДГ „Еделвайс” в Етрополе.
Всяко едно от 19-те ученика беше избрало по свой вкус и предпочитание играчките, които всички занесоха в детската градина и подариха на чаровните палавници: плюшени мечета, кукли,  гривни, детски книжки. Създаде се по детски непринудена обстановка. В разрез с всякакви предварителни сценарии ученици и деца сътвориха по между си контакт, който вероятно ще запомнят за дълго време.
От своя страна малчуганите поздравиха своите батковци и каки с  празнични песнички и стихотворения. Дори ги и почерпиха с бонбони за предстоящите празници.
От своя страна директорката Татяна Маринова, детските учителки ня групата Петя Димитрова и Йорданка Василева и леличката Надка Цакова изказаха гласно своето задоволство и благодарност от инициативата на учениците.
Класната им ръководителка Мая Стаменова изказа желание и по други поводи, и празници отново да бъдат сред малчуганите, и да ги зарадват с подаръци като днешните.