Безброй усмивки, весело настроение и незабравими мигове са част от последствията, които оставиха след себе си невероятните концерти пред паметника ,,Братска могила’’, които бяха кулминацията по време на летния младежки фестивал 2014. Концертните програми, които се проведоха под открито небе събраха на едно място не само младежи, но хора от всяка една възраст, както и деца – най-ентусиазираните почитатели на гостуващите ни изпълнители.
Младежки фестивал Етрополе се провежда всяка година в края на лятото от 2011 г. насам. Основни организатори са инициативна група ,,МОГА’’ със съдействието и подкрепата на Община Етрополе и ,,Геотехмин’’ ООД. С всяка изминала година събитието увеличава своята мащабност, като събира все повече хора. Фестивалът продължава два дни и включва множество спортни игри и състезания, творчески работилници, кръжоци по танци, прожектиране на филми.  Всеки фестивален ден завършва със заключителен концерт.
За доброто настроениe на всички жители и гости на Етрополе, дошли само заради грандиозното събитие, се погрижиха плеяда от музиканти, които с музиката и песните си успяха да взривят публиката. Присъстващите останаха очаровани от невероятните изпълнения, а танците бяха неразделна част от програмата и през двете вечери. Тази година гостите на фестивала имаха възможността да се веселят и забавляват на фона на музиката на фантастичните - Ревю, Миленита, The Pomorians, Raja&The Band, Breakpoint, Mucho Martinez and Bros, GingerHead, Bunta and 5 o'clock, BassHazard b2b D-Mental и DJ Fiks, които направиха последните вечери от летния сезон незабравими за всички, които се включиха в събитието.
Гост на втората концертна вечер бе и заместник-кметът на община Етрополе – г-жа Венета Гергова. Тя сподели, че е особено радостна от факта, че летният фестивал вече се е превърнал в традиция, провеждайки се за четвърта поредна година. Поздрав г-жа Гергова отправи към всички представители на младежка инициативна група ,,МОГА’’, благодарение на чиито усилия и труд, това събитие продължава да се провежда, като с всяка изминала година увеличава броя на посетителите си. Непосредствено след нея, благодарности към Община Етрополе и ,,Геотехмин’’ ЕООД, изказа Константин Калайджиев от името на всички, които участват в организацията на младежкия фестивал.