От една седмица предколедното настроение обхвана цялата община. Почти няма трудово колектив, който да не е организирал или предстои да организира тържествено посрещане на Коледните и Новогодишни празници.
И навсякъде с трепет и опование се очаква появата на дядо Коледа. Особено при децата от детските градини и училищата.
А днес малко преди обяд любимият старец посети дечицата от ДЯ „Патиланци” в Етрополе.
Посрещнаха го с феерия от багри, неподправени блеснали детски очички, с много детски игри, стихчета, песнички и детска глъчка.
Празникът започна с поздравителното обръщение от директорката Латинка Иванова към поверените й възпитаници, хората, които се грижат за тях, родителите, гостите и приятелите на яслата.
Най-доброто обаче, беше казано, изиграно и представено от децата. Искрено, неподправено и по детски мило и опрощаващо всяка „грешка”.
Малките малчугани се почувстваха най-силно развълнувани, когато на вратата се позаха най-скъпият гост – дядо Коледа. С големия чувал на рамо.
И веднага се изредиха всички да му покажат какво са научили, как хубаво и точно го изпълняват и,...че наистина са заслужили своите подаръци. защото са били много послушни през годината.
Подаръци получиха и от Община Етрополе, които ги донесоха Росица Христова – заместник-кмет и Росица Иванова – главен инспектор ПКВ към Общинска администрация. Да почетат тържеството дойдоха още Галя Василева - управител на МБАЛ - Етрополе, Румяна Иванова - управител на „Социален патронаж", представители от Центъра за Обществена подкрепа и не малко родители.
Останалото го направиха децата с помощта на техните учителки.