ЕТРОПОЛЕ БЕ ДОМАКИН НА ПОХОДА ,,ПО СТЪПКИТЕ НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ‘‘, ОРГАНИЗИРАН ОТ СЪВМЕСТНОТО КОМАНДВАНЕ НА СИЛИТЕ


На 12 декември 2014 година в град Етрополе гостуваха 90 военни от Съвместното командване на силите. Целта на посещението бе провеждането на традиционния поход  ,,По стъпките на освободителите‘‘. Това мероприятие се провежда за трети път в нашата oобщина, като тази година в него се включиха контраадмирал Георги Мотев – временно изпълняващ длъжността Командващ на Съвместното командване на силите и бригаден генерал Стефан Петров – Началник щаб на Съвместното командване на силите.
В 10:30 часа представителите на Съвместното командване на силите бяха посрещнати  в началото на града от заместник-кмета Росица Христова, която ги приветства с ,,Добре дошли!‘‘ и им пожела да прекарат един незабравим ден в нашето китно градче. От своя страна от Съвместното командване на силите изразиха своята благодарност за топлото посрещане и приятелските отношения, които поддържат с Община Етрополе.
След своето пристигане, военните се придвижиха с пеши марш през града до Паметника на загиналите във войните етрополци, където бяха посрещнати с маршови изпълнения на Представителния оркестър на Сухопътните войски.
Церемонията продължи с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя  в памет на всички, дали живота си във войните за осигуряването на едно по-добро бъдеще.