В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ПОСРЕЩНАХМЕ ПРОЛЕТТА ЗАЕДНО СЪС СЪВМЕСТНОТО КОМАНДВАНЕ НА СИЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
На 20 март, тази година Община Етрополе, Община Мирково и Съвместното командване на силите на Република България посрещнаха пролетта. Това мероприятие, под мотото „По стъпките на Освободителите" в град Етрополе се превърна в традиция и взаимно приятелство.
Официални гости на мероприятието бяха ВРИД Командващ на съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, Комодор Димитър Йорданов -Началник на щаба на Съвместното командване на силите, Контраадмирал Гагашев -Изпълнителен директор на изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело", с неговия заместник - Бригаден генерал Димитров, Бригаден генерал Стефан Петров, Полковник Панчо Шушков, Полковник Юлиян Иванов и кмета на община Мирково госпожа Цветанка Йотина.
Гости на тържеството бяха и д-р Цено Глогов - временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев"-Етрополе и управител на Медицинския център, Почетните граждани на общината - господин Николай Дочев и Радослав Стоянов.
Военните бяха тържествено посрещнати от заместник-кмета на община Етрополе госпожа Росица Христова в местността „Разклона", с изпълнения на маршови песни от оркестъра на Сухопътните войски. Историческа беседа беше изнесена от госпожа Наталия Цветкова - Директор на Историческия музей в града. „Това е историческа местност, защото тук е началото на геройския поход през Балкана на отрядите на генерал Гурко, довело до освобождението на град София от турските войски - ноември 1977 година.", заяви госпожа Цветкова. Тя разказа още за величието, за храбростта и саможертвата на българите и русите, загинали за освобождението.
По-късно пред Паметника на загиналите във войните етрополци на Централния площад се състоя ритуал по поднасяне на венци и цветя. Венци бяха поднесени от командващия на Съвместното командване на силите и кмета на община Етрополе -инженер Богомил Георгиев.
След приключване на похода всички участници присъстваха на тържествен обяд в Хотел -ресторант „Еверест", където за празничното настроение на присъстващите се погрижиха Вокална група „Ретротон", Танцов ансамбъл „Балканска младост", Етрополска духова музика, Детска вокална група за народно пеене „Звездица", виртуозът на цигулката Венци Такев с неговата група и изпълнителите от Представителния ансамбъл на въоръжените сили - квартет „Армейска песен", Бойка Дангова, Райко Кирилов, Сунай Чалъков, Антония Маркова, и чаровната водеща Галя Димитрова.


Източник: Общината