С голямо огорчение и съжаление това, което виждам в Ботевград години наред, говори за един огромен и нетърпим произвол, страх и беззаконие. Имам усещането, и Ви съчувствам, че работите в тази мрачна среда, че тук, в тези красиви български земи, десети ноември не е дошъл. Тук няма ред, свобода и сигурност за обикновените хора. Тук една шепа хора използват властта като бухалка в преследването на своите олигархични интереси. Казвам това без грам притеснение. У мен напира желанието и стремежа да отида при Бойко Борисов и лично да го посъветвам и да го помоля тук да се проведе една нова операция от всички държавни институции. Ще му предложа заглавието – „Наглите 2”. Това е което исках да Ви кажа след днешния ужасен ден, който преживях заедно с всички Вас по време на тази предколедна сесия на Общински съвет – Ботевград. Убедих се, че е наложен един абсолютен стил на нетърпение към чуждото мнение. Всеки, изразяващ позиция, различна от тази на кмета и неговите службогонци и верни раи, бива изгонен. Аз съм ужасен как в 21 век на някой може да му хрумне да изгони една национална телевизия. Ужасен съм от всичко това, което видях и преживях, и като Ваш колега наистина изразявам огромно човешко съчувствие към Вас. Това каза на брифинг за местните медии Владимир Танев – управител на „Травъл Медия Груп”, на която общината ще заведе дело за „изцяло неизпълнение на задълженията по договор, сключен по проекта за развитие на туризма”. На този етап причината остава загадка. На днешната сесия кметът отказа да даде разяснения по случая.  


Фирмата е произвела костюмите и декорите за историческата възстановка „Последните дни на цар Иван Шишман”, която се състоя два пъти – в подножието на средновековната крепост в село Боженица и на площад „Саранск” в центъра на Ботевград. След първото представление кметът Георги Георгиев лично благодари на Танев за добре свършената работа. Дори внесе предложение в ОбС да бъдат гласувани 5 000 лева за изработка на 1000 диска с възстановката.


Днес управителят на „Травъл Медия Груп” присъства на заседанието на ОбС и поиска да представи фактите пред съветниците, но мнозинството гласува „против” предложението на Иван Гавалюгов  да му бъде дадена думата за изказване.


По думи на Танев, утре в 12.30 часа кметът Георги Георгиев трябва да даде обяснение пред заместник-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Деница Николова за административния произвол, упражняван върху „Травъл Медия Груп”. „Срещата е провокирана от наш сигнал до министър Лиляна Павлова за нередности с европейски средства по проекта на община Ботевград за развитие на туризма”, уточни Владимир Танев. Той също е поканен да присъства на разговора в кабинета на зам.-министър Николова.