Вчерашната среща с Левски срещу Черно море, завършила 112-79 за сините, е била последна за Божидар Аврамов с екипа на родния му Черно море Порт Варна, поне на този етап. 24-годишният национал ще продължи кариерата си в италианската Серия А, където ще защитава цветовете на Казерта. 


Договорът между двете страни вече е факт, а редиците на италианския клуб той ще играе рамо до рамо с друг юноша на „моряците” – Деян Иванов. 


Аврамов се завърна в Черно море след четири сезона в Лукойл Академик, като договорката му с варненския тим бе, че може да напусне при добра оферта от чужбина. 196-сантиметровият гард има опит далеч от родината – играл е в испанските Валенсия и Гандия Баскет, както и в гръцкия Олимпия (Лариса). 


До момента бе един от лидерите на Черно море, като в 10 срещи записваше средно по 12.8 точки, 5.6 асистенции, 4.2 борби и 0.8 отнети топки за 28.6 минути на мач. 


В Казерта има трайна българска следа – настоящият президент на баскетболната ни федерация Георги Глушков е бил част от тима в рамките на четири сезона през 80-те години на ХХ век. Тимът има една титла и една купа на страната във витрината си, но в момента е на последна позиция в първенството на Апенините.


Домакинските си срещи Казерта играе в зала Пало Магио с 6387 места. Треньор е македонецът Заре Марковски.