Божидар Аврамов е привлякъл вниманието на тимове от Франция. Според информация на BBALL.BG, варненецът има оферта Лил, където преди време игра Павел Маринов.


За последно в чужбина Божидар Аврамов се изявявa в румънския Питещ през 2019 г. Освен това, в кариерата си досега той преминава още през Плоещ в северната ни съседка, през Казерта в Италия, през Олимпия Лариса в Гърция, както и през испанските Валенсия и Гандия.


У нас 196-сантиметровият гард защитава цветовете на родния Черно море, Лукойл Академик, Левски Лукойл и Балкан. 6-кратен шампион на страната със „студентите“, както и носител на 3 Купи и 1 Суперкупа с този тим. С Левски Лукойл има титлата в НБЛ през 2018 г., както тогава е избран и за MVP на финалите, а освен това, завоюва още трофея в Балканската лига и Суперкупата.


През последните два сезона Божидар Аврамов игра за Балкан, като през 2020/2021 с него достигна до 1/4-финалите във ФИБА Къп. През миналия сезон той записва средно по 10.8 точки, 2.8 борби и 4.6 асистенции в общо 35 мача на ботевградчани във всички турнири в България, както и средни показатели от 14.2 точки, 2.2 борби и 2.4 асистенции в общо 5 двубоя във ФИБА Къп.