Отиващата си 2014 година категорично може да се определи като успешна за женското направление в Балкан. И двете формации, с които клубът разполагаше този сезон, се класираха за финалните турнири на държавния шампионат.


Девойките до 19 години завършиха на седмо място и ако не бяха някои фактори извън тях по време на финалния турнир, можеха да са с няколко места по-нагоре. Откровено изненадата  за специалистите бяха кадетките на Балкан. Те спечелиха бронзовите медали, след като предварително никой не ги поставяше в сметките за призовата тройка.


Две от баскетболистките спечелиха четири индивидуални приза. Клаудия Цанкова получи статутките за най-много отнети топки по време на двата финални турнира - на кадетките и девойките. А Карина Константинова, която също играе и при девойките, само преди няколко дни бе удостоена с две отличия от турнира на Балканската купа за кадетки в Букурещ като състезателка на националния отбор на България - за най-добър реализатор и избиране в идеалната петица на турнира.


Успехите на дамското направление в Балкан Ботевград се дължат най-вече на двама души. Единият е основният и съвсем доскоро единствен спонсор на девическите отбори - президента на фирма Накмаш Александър Атанасов. Другият е треньорът Михаил Михайлов, който е начело и на двете формации и при него момичетата израснаха много, след като ги пое от положилата основите Теменужка Сомова.


В една от поредните си тренировки двата отбора - девойките и кадетките, се събраха заедно, за да се снимат за календар за 2015 година. Инициативата за това е на треньора им Михаил Михайлов.