Юношите на Балкан станаха победители в петото издание на възпоменателния турнир "Иван Андреев". Възпитаниците на треньора Михаил Михайлов спечелиха финалния двубой със столичния БУБА баскетбол с 89-72 (28-22, 19-11, 18-13, 24-26).


Зрителите в почти пълната стара зала "Балан" видяха добър баскетбол, показан и от двата тима. Пъвата чевъртина бе много резултатна и доста оспорвана и завърши с преднина от 6 точки на домакините - 28-22. Във втората юношите на Балкан играха значително по-добре от своя съперник и на полувремето имаха аванс от 16 точки - 47-31, а в третия период дори го увеличиха с още 5. В средата на последните десет минути се получи и най-голямата разлика в тяхна полза от 21 точки. И въпреки че момчетата на БУБА успяха да се доближат до 9, до края на срещата домакините отново увеличиха преднината си за крайното 89-72.


Кристиян Кръстев бе най-резултатен за победителите с 23 точки, с 18 е Цанко Краев, Мартин Георгиев вкара 17,  Здравко Христов - 15, Денис Петков завърши с 11 и много асистенции. За БУБА баскетбол Мартин Горунов отбеляза 17 точки, с 16 е Владимиров, 14 добави Кириадикис.


Преди това в мач за третото място Академик София победи ЦСКА с 80-39.


Синът на големия треньор, в чиято памет се провежда турнирът - Здравко Андреев, връчи купите за трето и второ място. А неговата 11-годишна дъщеря Ивана, която е кръстена на дядо си, награди победителя, както и индивидуалните призьори. Топреализатор на турнира стана Кристиян Кръстев от Балкан, а най-добър борец под двата коша е Мартин Горунов от БУБА баскетбол.