Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград е класирана на второ място в страната за „Най-добра реализация на цялостната дейност през 2014г.”. На специална церемония изпълнителният директор на Агенцията по заетостта – д-р Асен Ангелов, връчи почетни награди на отличените дирекции и поздрави техните служители за свършената работа през изминалата година.


Наградата е висока оценка за труда на служителите на дирекцията в Ботевград и филиалите й в Етрополе и Правец и за постигнатите от тях резултати, както е и стимулираща основа за работата на местната структура на Агенцията през новата 2015 г.


По време на церемонията по награждаването бе отчетена дейността на системата по заетостта за 2014 год. Отбелязано бе, че като цяло Агенцията е успяла да задържи планираното равнище на безработица на 12.6% за страната. За региона на ДБТ-Ботевград, в който влизат населените места от общини Ботевград, Етрополе и Правец, също бе постигнато планираното равнище на безработица от 12%.


По отношение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Агенцията, като междинно звено, също е постигнала много добри резултати. Верифицирани са над 70% от извършените разходи, което е едно високо постижение. Предстои да бъде одобрена и останалата част от разходите. На основата на тези резултати Европейската комисия е одобрила дейностите и разходите на нашата страна по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за новия програмен период 2014-2020 г. На този етап това е единствената за страната ни оперативна програма, която официално е отворена. Поради това обстоятелство Агенцията по заетостта ще стартира още в първите месеци на следващата година новите схеми по програмата, съобщиха от Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград.