Баскетболистите на Балкан постигнаха разгромна победа над Берое с 58 точки разлика в последния си мач на календарната 2014 година. Крайният резултат от мача е 134-76, а на полувремето резултатът бе 76-43 в тяхна полза.


Още в първата четвъртина резултатността на домакините бе висока, тя завърши 35-20.  Преднината им на полувремето бе 26 точки. Зеленобелите преминаха стоте точки в края на третата четвъртина - нещо, което се случва изключително рядко, резултатът след този трети период бе 101-58. Те продължиха с точния си мерник срещу обезверените гости и в последната част за крайното 134-76.


Балканци отбелязаха цели 20 тройки от 31 опита, което е 65%. Девет от тези тройки бяха на Мартин Маринов, който ги постигна от 13 стрелби зад дъгата. За отбелязване е, че всички баскетболисти на Балкан без Ники Маринов се разписаха, а 8 от тях са с двуцифрен актив. Най-резултатен бе Мартин Маринов с 28 точки, и то за по-малко от 18 минути игра. Със 17 е Педжа Стаменкович, който направи и дабъл-дабъл с 11 асистенции. Димитър Маринчешки вкара 15 точки за 20 минути, с 13 точки за 17 минути е Иван Лилов, капитанът Павел Маринов отбеляза 12, колкото има и Вукота Павич, Ненад Шулович добави 10. Радослав Кочев вкара 7 точки за 6 минути, Кристиян Кръстев е с 5 за три минути и половина.


За Берое с 19 точки е Диуейн Джаксън, всичките през първото полувреме, с общо 5 вкарани тройки. С 14 е Майк Блек, 12 отбеляза Мартин Раднев, 10 добави Мичъл Картър.


Александър Тодоров, треньор на Балкан: Всеки треньор би се радвал на такава изразителна победа и висока резултатност. Разликата обаче не е реална, това не са истинските възможности на тима от Стара Загора.


Васил Кифев, президент на БК Берое:  От известно време нашият отбор има кадрови проблеми. В последните десетина дни в тренировките вземаха участие едва седем-осем момчета. Един от лидерите - Тихомир Желев, е контузен,  Планимир Дафинов е със счупен нос, от болки се оплакваше и Мичъл Картър, а Петър Загоров е само с няколко тренировки. Всичко това се отрази на боеспособността на тима.