В секса възникват проблеми, за които жените избягват да говорят, но мъжете трябва да ги отчитат и да ги обсъдят с партньорката, ако се налага. Поне така смятат сексолозите.


Измамното порно


Един от тези "подводни камъни" е порното. Кадрите се възприемат или харесват сами по себе си, а не за да разберем какво наистина може да се хареса на партньора по време на половия акт. По същество по-голямата част от действията, които виждаме в порно филмите, могат да попречат за пълноценното удоволствие в реалния секс. Разбира се, повечето мъже не признават, че в леглото те правят някои неща, защото са били "яки" на екрана, а не защото те наистина са приятни. Жените не бива да обвиняват за това всички мъже, но все пак силният пол трябва да има пред вид следното: всеки път, когато правят това, партньорката търпеливо чака да премине към онова, които носи удоволствие и на двамата.


Без надценяване


Жените наистина обичат да се занимават със секс и не им харесва, когато мъжът свършва още в самото начало. Красивата половина на човечеството харесва половия акт, който трае все пак повече от минута-две, но това не винаги означава, че повечето е по-добре. Ако мъжът се гордее, че може да прави секс без свършване повече от час, има огромна вероятност партньорката му вече 30 минути да си мисли, че е време той да свършва. Но се бои да му го каже, за да не засегне достойнството му. Ето тук мускулестият пол трябва да знае следното природно явление, препоръчва mixstuff.ru: способността на влагалището да отделя смазващото вещество е ограничена, от удоволствие един секс маратон може да се превърне направо в мъчение.


За оргазъма откровено, но в "неутрална" обстановка


Мъжът пробва и така, и иначе, но партньорката не стига до оргазъм. И в крайна сметка осъзнава, че не знае как да й помогнете. Жената обаче отлично знае как да получи удоволствието, нищо чудно да е разбрала това по време на мастурбирането. Но тя се опасява да говори, възможно защото нейния път към оргазъма може да се възприеме като неадекватен от партньора. Тя например може да си помисли, че наличието на вибратор в леглото ще унижи мъжкото достойнство или че романтична вечер преди секса е твърде скучна за мъжа. Ако у двойката има подозрение, че всичко е точно така, струва си проблемът да се обсъди. Само че не го правете по време на секса, тогава страхът от неодобрение нараства в пъти. Най-добре е да поговорите за това в "неутрална обстановка", примерно пред телевизора.


Разкрасяване на реалността


Има жени, за които наистина е трудно да стигнат до оргазъм, но не споделят това, за да не разочароват "половинката си". Те имитират оргазъм, но в един започват да избягват секса, защото се уморяват от безкрайната имитация на оргазъма, който така или иначе не се случва. Ако наистина стигнете до разговор по въпроса, в никакъв случай не я осъждайте. Успокойте я, че не е задължително всеки път апогеят за вас да бъде нейният оргазъм.


Иначе много жени не имитират оргазъм. Но практически всички се стремят в този момент да покажа своите чувства по-ярко, отколкото са реално, защото знаят, че това се харесва на мъжете. Това не е лъжа, а само разкрасяване на реалността, особено ако мъжът отвръща със същото. Повечко възбудени стонове ще превърнат половия акт в още по-чувствено изживяване.


"Клиторът не е бутон за асансьора"


Това е един от най-честите съвети и критики по темата. Липсата на нежност спрямо зърната също е често критикувана. Оралният секс на мъжа се оценява от нежния пол повече заради ентусиазма и чувствеността, отколкото заради техниката. Разбира се, известна доза грубост е допустима, но без "пресолване".


Разбира се, всяка жена е една индивидуалност. И следвайки общите положения, мъжът може да удари на камък. Затова трябва да се общува и говори. Струва си да се прояви малко разбиране към жените, които все още не мотат да преодолеят неудобството относно разговорите за и в леглото. Не е лесно пръв за заговориш за тия неща.