Първоначално в проекта за Бюджет 2015 бе предвидена сумата от 150 хиляди лева за Великденски бонvси на пенсионерите. След общественото обсъждане миналата седмица, на което се чуха обвинения, че това е предизборен ход и по-добре тези пари да се дадат не за Великден, а за Коледа, отговорът на общината бе - бонуси и за Великден, и за Коледа.
Сумата в бюджета е увеличена на 240 000 лева. "Направихме още веднъж разчети на приходите и стигнахме до взвода, че може да си позволим да увеличим с още 90 000 лева средствата за бонуси на пенсионерите, така че те да получат по 30 лева и за Великден, и за Коледа" - заяви кметът на общината Георги Георгиев. Право на тези помощи ще имат само възрастните хора, чиито пенсии са по-ниски от 286 лева.
След общественото обсъждане е направена корекция и на средствата, предвидени за реконструкция на градския парк. Те са намалени със 100 хиляди лева, които ще бъдат вложени в ремонт на покрива на поликлиниката.
100 хиляди лева са заложени в бюджета и за ремонт на дeтската градина във Врачеш. Същата сума е предвидена за монтиране на камери за видеонаблюдение.