ЦСКА 80 процента е вън и от "А" група, колкото и невероятно да изглежда това! "Червените" имат огромни финансови проблеми, които е невъзможно да бъдат решени в близките месец и половина, съобщи за Sportline.bg човек от лицензионната комисия. В последните два дни от Борисовата градина говорят, че са започнали плащания по дълга към НАП, но това е невъзможно, тъй като "армейците" не разполагат с разрешение за разсрочено плащане, а в същото време няма откъде да внесат накуп 1 450 000 лева!


Дори да се сдобият с подобно разрешително и да почнат частично погасяване на задълженията, шампионите имат още 16 воденични камъка на врата си! Най-сериозният е съмнението, че ЦСКА е ползван от Томов за това, за което Чорни ползваше Левски - черна каса. Неслучайно лично премиерът Станишев разпореди специалните служби да разнищят отвсякъде схемата "ЦСКА". Министър-председателят е бесен, че Томов нарече лъжец и продажник шефа на Апелационната комисия, който е на работа при...Станишев. Няма нищо странно, че щом се заговори за мътното финансиране на "Армията", от там запяха нова песен - ще намаляват заплатите на футболистите.


Друга сериозна тегоба за "армейците" е фалшивата ревизия на клуба, разпоредена от Александър Томов миналата година. Чрез нея е направен опит да се скрият 7,5 милиона лева, източени от или за сметка на "Кремиковци"! Чрез двойно счетоводство в комбината и ЦСКА е направено така, че кредитът от едното място е излязъл като печалба в другото и при евентуални фалити, следите на гешефта ще се потулят.
Според информатора ни от Апелативната комисия дълговете на ЦСКА са много над обявените от Гарибов 11 милиона.

В същото време свикването на Общо събрание на акционерите е невъзможно, тъй като Прамод Митал е обявил, че няма да стъпи у нас, докато "Кремиковци" не бъде продаден на брат му Лакшими. Само чрез подобно събрание пък ЦСКА може да си гласува оздравителна програма. Без нея пък Изпълкома е с вързани ръце да върне лиценза на шампионите.


"Бозата в ЦСКА е толкова жестока, че не виждам как ще останат в "А" група. Томов избяга и остави Костадинов, защото е наясно, че няма начин нещата да бъдат спасени. Не му вярвайте, че като оправи парите към ДАП, всичко ще тръгне по мед и масло. Още на първи юли пък трансферите на ЦСКА ще бъдат ограничени, тъй като ще е клуб без лиценз", обявиха от Лицензионната комисия за Sportline.bg.