Румен Занков, личен прес-секретар на Александър Томов, изпрати до медиите изявление на Александър Томов по повод предварителната досъдебна проверка на финансите на ПФК ЦСКА.

"Убеден съм, че след повече от месец на проверки и тази ще потвърди, че финансовата дейност на клуба е напълно прозрачна. Както вече обявих, всички разплащания са правени на основата на договори през банки.

Управлението на финансите, в т.ч. счетовоните документи, са в пълно съответствие с международните стандарти на ФИФА и УЕФА.

Преводът, обект на разследването скоро ще отпадне като подозрение за злоупотреба, защото ще бъдат предоставени документи, че част от сумата е за транзакцията между предишния и настоящия собственик.

Във всички случаи ще стане ясно, че в ЦСКА кражби няма, че всички преводи са предхождани от договори след юридическа консултация за законност. Това се отнася и за плащането от 3.5 млн. евро през 2007 г.

Договорът, въз основа на който е направено плащането, е утвърден от Комисията по конкуренция и е обезпечен с финансов залог от компания в групата.

За целта на Следствието ще бъдат предоставени документи, от които е видно, че не е присвоен нито лев, и че именно този превод е спасил самата транзакция и футболния клуб ", се казва в изявлението.