МIJARC Европа е международно движение за младежи от земеделските и провинциални райони. Целта на организацията е да предприема действия за създаване на социални промени, които да доведат до подобряване на живота в тези населени места.

Чрез МIJARC Европа вие можете да създадете контакти с младежи от цяла Европа и света за изграждане на младежки мрежи, да обменяте идеи за ситуацията, в която живеете, както и опит между различните младежки организации, да получите тренинг по теми, свързани с развитието на селските райони, хранителна суверенност, солидарна икономика, полова равнопоставеност и опазване на околната среда, да свържете вашите проекти или да създадете общи заедно с други младежки организации и групи в Европа и света, да допринесете за единна политическа позиция на европейско ниво за един по-справедлив свят, да презентирате вашите становища и позиции, защото МIJARC е гласът на младежите от селските райони, който се чува от всички, вземащи решение за вашето бъдеще.

Дейностите на МIJARC Европа се осъществяват под формата на: работни групи, които дискутират по различни теми, посещения с образователна цел, образователни сесии, семинари, обмен на младежи, работни лагери. Всички тези дейности са отворени за участие чрез членство в националното движение, което е член на МIJARC.
Единственото условие е кандидатите за членове  да са на възраст между 14 и 37 години. В момента МIJARC Европа събира около 150 000 членове от Австрия, Белгия, България, Каталония, Франция, Германия, Унгария, Македония, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария. 

За повече информация може да се свържете с Гергана Найденова – световен координатор и член на Европейския изпълнителен екип на организацията, на телефон 0885 704 629, както и да се срещнете лично с нея в офиса на Евроцентър – Ботевград, които се намира в сградата на Бизнес център, ет. 2, офис №11.

/Снимките, които публикуваме, са от посещението на Гергана Найденова в Уганда, където се проведе Световната генерална асамблея на движението MIJARC./