Треньорът на Балкан Александър Тодоров изрази съмнения, че друг отбор е платил сметката за това Купата на България за мъже да е в Плевен. Именно Спартак получи право да организира турнира между 19-22 февруари, а другият кандидат бе Ботевград. В официалното решение на Управителния съвет се изтъква, че от плевенския тим ще платят хотела и закуските на всички отбори по време на турнира, като именно с това превъзхожда офертата от Ботевград.


"Тази нощувка със закуска наистина прави голяма разлика и офертата на Плевен явно е по-добра. Въпросът е как отбор, който има финансови проблеми, изведнъж намери допълнителни 15-20 хиляди лева за организиране на турнира. Това ме кара да мисля, че някой друг подкрепя офертата на Плевен. Някой, който го е страх да играе с Балкан пред 4000 фенове в Ботевград. Това е някой от директните ни съперници. Не искам да спекулирам, но заподозрените не са много. Явно някой се плаши от Балкан. Както е казал Умберто Еко: „Нищо не дава толкова смелост на един човек, колкото страхът на другия”, заяви Тодоров.


Македонският треньор похвали публиката в Плевен и очаква нейната подкрепа по пътя към трофея.


"С радост ще пътуваме за Плевен и ще играем за купата там, защото това е град с баскетболни традиции, а публиката там е сред малкото, които разбират от баскетбол в България. Очаквам публиката от Плевен да ни подкрепи, а освен това нашите фенове ще ни подкрепят все едно сме в Ботевград. Вече стана ясно какво можем да очакваме до края на първенството. Затова ни е необходима подкрепата на феновете във всеки мач, като започнем от утре (б.а., днес) срещу Ямбол", каза още треньорът на ботевградчани.


"7 дни спорт"