"Много внимавам сексът да не ме изтощава - признава Лили Иванова в книгата си "Истината", издадена в съавторство с Мартин Карбовски. - Енергията изчезва. Питайте спортисти или оперни певци, те също имат своя режим. Леко съм и срамежлива в това отношение.


Никога не съм правила секс на светло, винаги на тъмно. Може някъде нещо там да свети, но само да мъждука. Сигурно трябва да направя класация за мъжете в моя живот, може би. Музикантите са били винаги по-нежни.


Но в моя бранш много пият, разберете. Асен Гаргов не пиеше, само дето много се грижеше да не разбера за неговите похождения. Това беше първият проблем. И второ, много се грижеше никой да не ми казва нищо. Бях изолирана от всичко..."


Кои всъщност са мъжете, оставили следа в живота на Лили Иванова, кои са харчили пари за нея и кой остава голямата й любов, се описва в текста на сп. LOVE style. Примата на българската естрада пояснява, че не е асексуална, но не се побърква на тая тема. Мнението й е, че се побъркват жени, които нямат друга изява.