На предишно заседание Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Георги Георгиев да се измени ПУП – План за регулация на Урегулиран поземлен имот в кв. 74, като от него се образуват два самостоятелни парцела – за жилищен комплекс и обществено обслужване и за общественообслужваща дейност с площ от 51 кв.м.
В докладната на градоначалника до ОбС бе посочено, че Иван Начев, в качеството си на управител на филма „Начев –Л”, която е собственик на самостоятелен обект в сградата на бившия „Стройрайон”, е внесъл в общината молба с предложение за изменение на плана. Намерението на общинския съветник е да закупи новообразувания парцел от 51 кв.м, върху който са разположени масите на заведението му.
Общината е изпълнила решението на ОбС за изготвяне на проект за изменение на ПУП-ПР на УПИ I, в кв. 74. Проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане, което е насрочена за 9 февруари от 9 часа в сградата на общинската администрация. Общината и фирма „Начев –Л”, която се посочва като инвеститор в обявлението, канят заинтересованите граждани да се запознаят с него.