Тази сутрин в сградата на общината се проведе общественото обсъждане на проект за изменение на ПУП - План за регулация на Урегулиран поземлен имот в кв. 74, който предвижда образуването на два самостоятелни парцела – за жилищен комплекс и обществено обслужване и за общественообслужваща дейност с площ от 51 кв.м. Както вече сме информирали,  възложител на проекта за изменение е фирма „Начев –Л”, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Иван Начев. Неговото намерение е да закупи парцела за общественообслужваща дейност.
Интерес към общественото обсъждане проявиха граждани, които са собственици на имоти и обекти в непосредствена близост до Фейс клуб. Те изразиха недоволство, че реално достъпът до входовете на блока на ул. „17-ти ноември” и до обектите на гърба на така наречения чавдарски блок е затруднен от паркираните автомобил, които са предимно на клиенти на заведението и на застрахователната агенция. Гражданите се поинтересуваха има ли гаранция, че улицата между Фейс клуб и масите на заведението в тревната площ няма да бъде затворена. Някои от тях изразиха мнение, че поставените кашпи стесняват допълнително улицата. Поради тази причина поискаха цветята да се премахнат оттам. По време на обсъждането постъпи искане за разширяване на улицата до 3.50 м, като се вземе предвид горната й част.
От отговора на Виктор Велчев – адвокат на възложителя, стана ясно, че не съществува гаранция, че улицата няма да бъде затворена. Иван Начев заяви, че това няма как де се случи. „Проектът не предвижда затваряне на улицата”, добави той. Общинският съветник каза още, че ще се съобрази с желанието на хората, които настояват за премахване на кашпите от улицата.