Традиционен базар на мед и пчелни продукти бе открит днес във фоайето на читалище “Христо Ботев”. Организатор на проявата, посветена на днешния празник – Свети Харалампий, е ОбС на Съюза на пчеларите и Община Ботевград. За първи път в нея участват малко на брой пчелари.
В програмата по откриване на базара участие взеха детски хор „Бонка Големанова” с диригент Боряна Нешкова и детски фолклорен състав „Орханийче” с ръководител Цвети Дилова.
Отец Николай отслужи празничен водосвет за здраве на пчелите, пчеларите и техните семейства. Поздрав за здраве и берекет към пчеларите отправиха председателят на ОбС на Съюза на пчеларите Венетка Цолова и кметът на Ботевград Георги Георгиев. 
Тържеството завърши с традиционния избор на „Пчела – Царица”. Късметът от питката на миналогодишната носителка на приза - Динка Влахова, се падна на Венетка Цолова. Тя сподели пред наш репортер, че повече от 30 години се занимава с пчеларство.
От 13 часа започна празникът при параклиса Свети Харалампий, който се намира на ул. „Кирил и Методий” в Ботевград /зад ОУ „Васил Левски/.