В зала „Орханиец“ на Историческия музей бе представена втората стихосбирка на Вергиния Илиева от Ботевград. Стиховете й са събрани в книга, носеща името „Пулсиращи дихания“ . Илюстрациите към тях също са дело на авторката. 
Таня Банкова прочете мнение за книгата, написано от Десислава Иванова – секретар на литературен клуб „Стамен Панчев”.  Тя пожела успех на Вергиния Илиева и новата й стихосбирката.
Авторката получи много цветя и поздравления от многобройните си почитатели, а председателят на литературен клуб „Стамен Панчев” – Пейо Пеев, й отправи покана да стане член на организацията.
Обръщението на поетесата към публиката бе прочетено от Деница Иванова. То гласеше:„ Много бих искала тези думи да ги споделя лично с Вас, но Бог е решил друг да го направи вместо мен. Затова нека бъде волята му. За мен писането е освобождаване на душата, един летеж на мисълта, един неописуем прелет на сърцето, една въздишка, едно тайнство, предопределено да се изживее от редица хора. Гордея се, че съм една от тях и искам да го изживявам с Вас отново и отново.“.
Всеки, който иска да се докосне до поезията на Вергиния Илиева, може да си закупи книгите й – „Моят свят“ и „Пулсиращи дихания“, от музея. Всяка от стихосбирките се продава на цена от 4 лева.