След „Моят свят“ и „Пулсиращи дихания“ от печат излезе „Влюбени очи”. Третата поетична книга на Вергиния Илиева ще бъде представена на 20 септември /вторник/ от 17.30 часа в градската библиотека „Иван Вазов”. Редактор на книгата е историкът Емилия Ценова  В предговора тя пише: 


„Авторката съживява реалности, свързани с горещи срещи и мъчителни раздели, от които винаги успява да се възроди. В поезията й се преплитат кокетност, закачливост, жажда, страст и мечти, които я правят дълбоко чувствена. 


Влюбените очи на Вергиния Илиева се вглеждат в заобикалящия я свят със завидна страст и отдаденост; прегръщат морето с вълните, опияняват се от уханието на...”.


Визитка:


Вергиния Иливеа завършва висшето си образование в СА "Димитър Ценов" - Свищов - през 2000 г.,  специалност  „Икономика на търговията”. Практикува дълги години в частната си семейна фабрика за производство на работно облекло ''ВЕН И ВЕР''. От малка проявява силни музикални наклонности. Има завършена 7-годишна школа по пиано. Като ученичка в основното училище участва в музикална група ''Песничка'' с музикален ръководител Димитрий Бундаренко. След това пее в хора на Бонка Големанова. Интересът й към хоровото пеене не стихва и в по-късни години продължава да пее в смесен градски хор „Стамен Панчев”. 


Засилен е и интересът и към кулинарното изкуство. Притежава и диплома за готвач. Увлича се и от изкуството на гоблените, ушива богата колекция на религиозна тематика.