През последните десет години общината плащала ли си е водата на ВиК Бебреш? Откритият басейн има ли монтиран водомер? Вярно ли е, че цяло лято е допълван с вода, тъй като има сериозен теч? Кой плаща водата за басейна в ОУ „Васил Левски”? Водното дружество спонсорирало ли е така наречения кметски вестник и с каква сума? Тези въпроси зададе съветникът Филип Филипов по време на извънредната сесия за ВиК. Той уточни, че те са отправени от граждани във форума на botevgrad.com.


От страна на кмета Георги Георгиев последва безсмислен отговор, който гласеше: „Даваш един документ, който е представен от ВиК в общината, за вода. Ако не сме го платили, срам за нас.”. В опит да се измъкне от отговорите, той  упрекне съветниците от опозицията, че, задавайки тези въпроси, омаловажават темата за тежкото финансово състояние на ВиК. „Тази специална сесия, извънредна, с тази специална материя, с тази цялата история, та Вие опряхте до общината дали си е платила водата, за басейна и за шадравана. Голяма работа, ей, Вие сте голяма работа, само че в едни още по-големи кавички”, изцепи се Георгиев.


Опозицията в Общинския съвет обаче ще продължи да настоява за точни, ясни и изчерпателни отговори, подкрепени със съответните документи, както на горепосочените, така и на други въпроси, свързани с общинската фирма ВиК. За целта съветниците ще внесат питане по надлежния ред до кмета на общината.