От вчера в плевенската зала Балканстрой отново има вода. Проблемът, който мъчеше отбора на Спартак от известно време с неизчистени сметки с местното ВиК дружество, бе разрешен след завидната настойчивост от страна на ръководството на клуба, и най-вече на новия старши треньор Илия Станков.


Заради липса на вода отборът не можа да изиграе нито една контрола като домакин. Впрочем, спартаковци направиха само три проверки - в първата спечелиха в Пловдив срещу местния Академик с 85-72, следващите две загубиха - в Русе от Дунав с 66-60 и във вторник в Правец от Лукойл Академик 73-65.


Така че утре след първия им мач от новото първенство на НБЛ, който започва в 18.00 ч.,  и двата отбора - Спартак и Балкан, ще могат да разполагат с топла вода. Всички играчи на Балкан до момента са здрави, каза днес старши треньорът Алесандър Тодоров.


В същото време и Илия Станков ще може да разчита на тези, с които започна подготовка. От миналогодишния състав бяха освободени Александър Дяковски, който премина в Черноморец, и Росен Софрониев. Привлечени бяха близнаците Тодор и Милен Захариеви, опитният Иван Тилев - бивш баскетболист на ЦСКА и Левски, а последния сезон играл във втородивизионен тим от Германия, и топреализаторът на А група с тима на Чавдар Троян Данаил Христов.