Очакваният с най-голям интерес четвъртфинален мач от турнира за Купата на България между Балкан и Черно море Порт Варна донесе огромно разочарование за стотиците ботевградчани, отишли в Плевен да подкрепят отбора. Балканци загубиха със 75-81 (14-19, 20-13, 13-21, 28-28) и не им остава нищо друго, освен да се върнат в Ботевград и да продължат да се готвят за шампионската титла.


 Мачът бе изключително оспорван, с голямо напрежение и у двата тима, на което се дължаха и многото грешки и пропуски в стрелбата. Отборът, който се оказа по-устойчив, обаче, бе този на Черно море. Балканци бяха по-добри главно във втората четвъртина, когато обърнаха пасив от 5 точки след първата част и на полувремето водеха с 2 - 34-32.


В третия и четвъртия период обаче те отстъпваха, показаха доста слаба стрелба, бяха надигравани и в защита. А не можаха и да се възползват изцяло от грешки на съперника, особено в последните минути, когато варненци дори поведоха с 10 точки, но позволиха на балканци да се доближат до 4 - 72-76, когато оставаха 31 секунди до сирената.


Стрелбата на Балкан бе едва 40 процента, като от тройката всеки четвърти шут бе неточен - 8 успешни от 33 опита. Играчите в зелено-бяло направиха и три грешки повече от своя съперник, имат и 5 борби по-малко.


Най-резултатен за Балкан с 25 точки бе Павел Маринов, той направи дабъл-дабъл с 11 овладени борби. С дабъл-дабъл е и Ненад Шулович, който отбеляза 15 точки и също взе 11 борби под двата коша. Педжа Стаменкович бе третият от Балкан с двуцифрен актив, като завърши с 13 точки. Иван Лилов имаше отчайваща стрелба - една успешна от 11 опита, с 0-7 от тройката и само 6 вкарани точки, колкото има и Мартин Маринов, той е с 2-8 зад дъгата. Вукота Павич е със 7 точки, 3 има Върбанов.


За победителите Станимир Маринов отново разпиля бившите си съотборници, като бе най-резултатен с  21 точки. 14 точки реализира Милян Пупович, с двойни показатели са Лени Даниъл с 12 точки и 11 борби и Станислав Славейков с 11 точки и 10 борби.


В първата среща днес Лукойл Академик разгроми Берое с 92-68  , а носителят на трофея - Левски, отпадна, след като загуби от Ямбол със 70-75.