Ботевградчанката Малинка Цветкова, която от седем години живее в Испания, се завърна в Ботевград, за да представи новата си поетична книга. Нарекла я е "Молитва за хубаво време" и съдържа около 30 стихотворения, написани през миналата година в Испания. Всяко от тях е датирано и е израз на конкретна емоция: вълнение, носталгия, любовно терзание.
"Молитва за хубаво време" не е само копнеж за слънчеви дни, тя е молитва да бъдем добри, да се радваме на живота, да обичаме, да бъдем щастливи.
Това е втората поетична книга на Малинка Цветкова. Първата й - "В различни точки на света", излезе в края на 2013 година. Тя е преведена на испански език, а на 24 октомври 2014 година бе официално представена в библиотека в град Ибиса, Испания. Творби на ботевградчанката са включени в четири антологии - три в Испания и една в Аржентина. Тя е лауреат и на Националния поетичен конкурс "Мила Родино".
Малинка Цветкова кани своите приятели и любителите на поезията на 3 март от 11 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев”, където ще бъде представена втората й стихосбирка "Молитва за хубаво време".