No quiero /Не искам/ е четвъртата по ред испанска стихосбирка на нашата съгражданка Малинка Цветкова. Тя бе представена в библиотека Can Ventosa на остров Ибиса. Поетичната книга е отпечатана от авторитетното издателство Carena в Барселона. Лично президентът на издателството - Jose Membrive, който е сред най-четените съвременни поети в страната си, е представил No quiero пред гостите на премиерата. 


„Той започна с думите: Аз съм в Ибиса, защото мисля, че е важно някой отвън да дойде и да Ви каже, че тук има една голяма поетеса...". Това е голям комплимент и чест за мен”, сподели Малинка Цветкова.  


Друг известен поет -  Fernando Alonso Barahona, e автор на предговора към стихосбирката. Той въвежда читателя в историята и проблематиката на българската литература, която е малко позната в Испания, споменава някои от най-известните български поети и поетеси на XX век и анализира книгата.


Представянето на No quiero бе отразено от двата ежедневника  Diario de Ibiza и Periodico de Ibiza y Formentera. Екип на телевизия IB3 засне и излъчи кратък репортаж за събитието. Между другото това е телевизията на четирите балеарски острова - Ибиса, Форментера, Майорка и Менорка. 


Малинка Цветкова сподели и за още едно свое вълнуващо изживяване, което я е накарало да се почувства и горда като българка. На Световният ден на книгата – 23 април, който се чества тържествено и в град Ибиса, тя е била сред поканените испански писатели, които на своеобразна трибуна са разказвали пред медии и читатели за своите последни книги и си раздавали автографи на посетителите, проявили интерес към културното събитието. „Трогната бях от вниманието, което ми бе засвидетелствано на този ден”, добави авторката.