Според "Уикиречник" идиот е човек който се държи непристойно, животински и издава нечленоразделни звуци, които нарушават ценностното равновесие на разумния индивид. От понеделник идиотията в пълна степен се настани в Борисовата градина. За кой ли път. Но сега май завинаги с оглед на това, как бе посрещната най-нормалната присъда - ЦСКА вън Шамипонската лига. Еретично е, но факт, "армейците" нямат място дори в "А" група. Та Професионален Футболен Клуб Централен Спортен Клуб на Армията Акционерно Дружество бе уличен в не едно, не две, не три, не четири, даже не и десет, а цели 17 финансови престъпления! Незнайно защо медийните мустакати зомбита подхванаха тезата на иначе омразния им Александър Томов, че "армейците" са санкционирани от БФС заради 1 450 000 лева дългове към НАП!? Идиотия, пълна идиотия, такава каквато цари и на "Армията". ЦСКА не бе допуснат в Шампионската лига най-малкото заради този дълг. Шампионът на България е заплашен с изхвърляне от "А" група, защото е ФАЛШИФИЦИРАЛ ОДИТА СИ ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА, С ЦЕЛ ДА СКРИЕ 7 МИЛИОНА ЛЕВА! И е извършил още куп такива нередности. В любимата на "червените" епоха на развития социализъм за фалшифицирана ревизия на квартална бакалия с 1000-2000 лева се влизаше за 10 години в затвора за документална измама! Затова и сега трябва да се приложи френския модел: Марисиля вън от елита, а Бернар Тапи в затвора.
През седмицата се изписа страшно много за Александър Томов. Дошъл да затрие ЦСКА. Е сега ли го разбраха "червените" фенове и апологети? Та той беше сложен за вицепремиер в най-корумпираното правителство на Беров със задачата да затрие България! Само че фенове, журналисти и разни други прослойки от Червената България са създадени, за да вярват в химери. Дали химерата ще е партията-майка, дали ще е месията Лупи, няма значение. Важното е да има вяра. Защото както е казал Смирненски с вяра по-лесно се умира.
Е, ЦСКА умря. Предричах го от много време. Още откакто видях кои хора почват да правят метаните на Прамод Митал. Като онзи мустакат борец за "червена" правда. Та той първо приветстваше Калпакчиев, после организира вестникарска манифестация в чест на Илия Павлов, след това твърдеше, че Любо Пенев ще е най-успешния президент, накрая, когато го привикаха на килимчето в "Нове Холдинг" откри, че от Васил Божков по-добър няма. Оказа се, че има, защото когато най-богатия българин вдигна ръце от "червената" идиотия, същия човек написа: "Ура! Божков се махна. Който и да дойде от тук нататък едно е сигурно - по-лошо не може да стане". Бил виновен БФС. Чакай бе мустакати, ами аз ли седях на една маса с Четвъртите в света, обяснявайки, че идва ново време в българския футбол. Че Борислав Михайлов, и Наско Сираков ще спасят най-популярната игра? Че при този БФС няма да има деление на Левски и ЦСКА?
На ЦСКА Кимонгеоргиевци не са му нужни. Трябва му революция, истинска, а не такава, която да бъде оглавена от хора, целящи наместване във властта. Случващото се с най-великия български отбор трябва да бъде сигнал за катарзис в него. За да оцелее БКП, партията се реформира в БСП. За да оцелее нейното отроче ЦСКА, то трябва също да претърпи някаква еволюция. А еволюцията минава през прочистване. Затова и от "Армията" трябва на момента да се ометат всички. Извинявайте, ама не може само Александър Томов да е виновен. Колкото и велик измамник да е Лупи, той не е в състояние да забърка всичко това без активното съдействие на финансистите си, без съучастничеството на Емил Костадинов. Та Коща е член на Изпълкома!? Как така не е знаел какви ги забъркват "червените", нали хем е в контролиращия орган, хем в контролирания клуб? И щом си е мълчал значи е имал някаква изгода да го прави. Каза си го финансистът Гарибов: "Преди сезона решихме, че няма да плащаме данъци, а ще купуваме футболисти". Просто човекът знае, че в съда признатата вина помага за по-лека присъда. За ЦСКА най-добрата присъда е "В" група. Да тръгне начисто и да влезе в елита по пътя, който са извървели всички отбори, разминали се с привилегията да са създадени с указ на БКП. Без АД-та и ПФК-та в третия ешелон "армейците" ще изживеят своето изкупление Шоушенк и ако са наистина велик клуб ще прокопаят своя дълъг тунел към свободата.
Как ще стане ли? Лесно. Във "В" група клубовете са обществени организации. Това дава шанс клубът да попадне в ръцете на тези, които единствени се опитват да се преборят той да съществува - феновете. В крайна сметка не някой друг, а Димитър Ангелов поведе "червената" революция, редно е той и да я продължи като лидер на клуба. Стига и тогава да не са от двете му страни онези, които бяха в петък. Един, който каза, че Сашо Томов завинаги ще е в "червените" сърца, а другият пък спря Гриша Ганчев за "Армията", за да може с Любо Пенев да правят далавери с програмки. Благодарение и на тях идиотията ЦСКА се простря на всеки километър. И така до края на света. А той май настъпи с решението на УЕФА.

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ, МЕРИДИАН МАЧ