Уил Смит направи "Фокус" и свали от челото на филмовия боксофис на САЩ и Канада "Петдесет нюанса сиво", а "Бърдмен", който между другото доминира на Оскарите, не можа да влезе в челната десятка. Това сочат предварителните данни на специализираната компания "Ексибитър рилейшънс", публикувани в неделя.


Във "Фокус" Уил Смит е в ролята на Ники, опитен мошеник и експерт в измамите, който се влюбва в начинаещото си протеже Джес (Марго Роби), пише Бгнес.


Докато я учи на трикове от занаята, близостта им става все по-голяма и той рязко прекъсва връзката им. Три години по-късно, бившето му увлечение вече е съвършена фатална жена.


Пътищата им се пресичат в Буенос Айрес по време на автомобилно състезание с високи залози. В разгара на новата и много опасна измамна схема на Ники, Джес не само обърква плановете му... но е и на път да изиграе ненадминатия мошеник в собствената му игра, отбелязва Синефиш.


Филмът, режисиран от Глен Фикара и Джон Рекуа, взе 19,1 милиона долара.


Британската шпионска комедия "Кингсмен: тайните служби" с Колин Фърт и Самюел Джаксън запази второто си място в боксофиса на САЩ и Канада, със 11,75 милиона долара (85,7 милиона общо).


Анимационно разнообразената история "Спонджбоб: Гъба на сухо" (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water), режисиран от Пол Тибит, остава трети с 11,2 милиона (140,3 милиона общо).