Учениците Светлин Илиев и Стефан Вутов, които са възпитаници съответно на ОУ „Н.Й.Вапцаров” и ОУ „Васил Левски”, завоюваха второ място в националното състезание „XXI век – иновационни технологии в българското образование”. Надпреварата се проведе в Монтана от 6 до 8 юни. Ботевградските ученици са представили разработка, озаглавена  „Цар Симеон”. Проектът на двете момчета е получил най-висока оцененка от публиката. Теодора Върбанова, която е мениджър „Образователни програми” към Майкрософт България, е проявила интерес към разработката на нашите ученици. Върбанова е заявила, че тя може да бъде включена в по-голям образователен продукт.

Светли Илиев и Стефан Вутов бяха наградени с грамоти, съвременна компютърна литература на английски език, лицензиран продукт на Майкрософт България и компютърни компоненти.

Преди месец двете момчета спечелиха първо място в националния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Тогава те се представиха с проект на тема "Владетелите на първото българско царство".

/На снимка 1 - Светлин Илиев; На снимка 2 - Стефан Вутов/