Изключителен успех постигна младият ботевградчанин Радослав Маринов в първенството на Италия по фигурно пързаляне. Той спечели сребърен медал при кадетите на шампионата, проведен от 13 до 15 март във Фанано.


След като преди месец стана първенец на своя регион, Ради Маринов доказа своя възход и във финалите на италианския шампионат Trofeo Delle Regioni 2015. И за пореден път потвърди страхотния усет на неговата треньорка Людмила Младенова за откриване на родни таланти във фигурното пързаляне.


Именно Людмила Младенова забеляза малкия ботевградски фигурист на държавния шампионат на България. Тогава той се готвеше от първия му треньор Стоян Казаков, под чието ръководство Ради направи първите си стъпки във фигурното пързаляне на ледената пързалка в Ботевград. Тя му отправи покана да тренира в нейния клуб Skate Academy Team 2001 в италианския град Падуа. В Италия Ради замина през есента заедно с баща си Емил Маринов и освен подготовката в клуба, учи и в италианско училище.


Очевидно Людмила Младенова е доволна от представянето на Радослав, тъй като е предвидила участието му в международен турнир в Словения през месец април. То ще зависи и от мнението на неговите родители.