Баскетболният отбор на Балкан - девойки до 19 години, е на шесто място в крайното класиране в първенството на А група. В последния си мач, игран днес в София, воденият от треньора Михаил Михайлов тим отстъпи на домакините от Шампион 2006 само с 2 точки разлика - 61-59. Няколко дни по-рано - в неделя, двата тима се срещнаха в Ботевград и успехът отново бе за столичния тим със 71-61.


В първенството на А група взеха участие 8 отбора, които изиграха помежду си по два мача на разменено гостуване. Първите 4 от тях се класират директно за финалите на държавния шампионат за тази възраст. На първо място е Черно море Одесос. Втори е Шампион 2006, като любопитното е, че отборът от столицата победи варненки и в двата мача, но като цяло претърпя  3 загуби - с една  повече от Черно море Одесос. На трето място е Септември 97, четвърти е Левски.


Пети е Рилски спортист с 8 победи и 6 загуби, Балкан е шести с 6 победи и 8 загуби.


Отборите от 5 до 8 място - Рилски спортист, Балкан, Асеновец 2005 и Тони 7 от Сливен, ще участват в зоналните турнири, в които ще се излъчат останалите финалисти в държавния шампионат.