Народният представител Корнелия Нинова участва в дебата на докладната, в която групата на ГЕРБ предлага промени в правилника за работа на ОбС - Ботевград, с които се забранява на електронните медии да заснемат и извършват аудиозапис на заседанията на местния парламент.
Тя опроверга думи на вносители на предложението, че същите мерки се прилагат и в Парламента. „Законите и практиката в България казват, че само в един случай може да има закрити заседание - когато се гледа класифицирана информация”, поясни на съветниците Корнелия Нинова.


Мотивите не тежат, можеше да измислите по-сериозни мотиви. Това че се води кампания, че някой лъже, че се изкарва невярна информация – не могат да бъдат мотив за цензура. Такива действия могат да провокират само търсене на права по съдебен ред,  но не и налагане на цензура.  Мисля, че подобно решение изразява само едно – страх Ви е от нещо, притеснявате се от нещо – дали от гласност, дали от решенията, които вземате тук. Това каза още народният представител.


Корнелия Нинова заяви пред  ОбС - Ботевград, че ще внесе сигнал срещу решението в СЕМ, в Комисията по правата на гражданите, защото лишавате български граждани от право на информация, което е тяхно конституционно право, в Комисията за електронни медии в Парламента. 


Тя бе категорична, че ще използва правото си на гласност и ще разпространи информация за това, което е решено днес на заседанието на местния парламент в Ботевград.