Научнофантастичната драма "Интерстелар" триумфира на наградите на сп. "Емпайър", след като беше обявена за най-добър филм. Създателят ѝ Кристофър Нолан получи отличието за най-добър режисьор и приза "Вдъхновение", съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.


В категорията за най-добър актьор спечели Анди Съркис за ролята си в "Зората на планетата на маймуните". Той изненадващо беше предпочетен пред отличения с "Оскар" Еди Редмейн за превъплъщението му в образа на видния учен и космолог Стивън Хокинг в биографичната лента "Теорията на всичко".


Съркис отвя и номинираните за "Оскар" Бенедикт Къмбърбач и Брадли Купър,  Ричард Армитидж. Призът за най-добра актриса отиде при Розамунд Пайк за "Не казвай сбогом". За най-добър британски филм беше обявена лентата "Kingsman: Тайните служби" с участието на Колин Фърт.


На церемонията за наградите на сп. "Емпайър", състояла се в хотел "Гросвенър хаус" в Лондон, актьорът Ралф Файнс получи приза "Легенда" за цялостната си кариера. Отличието му беше връчено от Лиъм Нийсън, с когото са си партнирали във филма "Списъкът на Шиндлер".


Наградите, които бяха раздадени, се определят от читателите на изданието. Такива получиха също "Игра на тронове" (приз "Герой"), "Игра на кодове" (най-добър трилър), "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" (най-добър научнофантастичен филм),


"Падингтън" (най-добра комедия), "Бабадук" (най-добър хорър), Тарън Еджъртън (дебют на актьор за "Kingsman: Тайните служби"), Карън Гилън (дебют на актриса за "Пазители на галактиката" и "Огледалото").