Затварянето на две от лентите на магистрала "Хемус" при виадукт "Елешница", заради което вчера се образуваха километрични задръствания, се е наложило заради отворили се фуги на съоръжението, каза днес региналният министър Лиляна Павлова. Тя поясни, че заради този проблем ограничението е в сила от месец насам.

"Образуват се огромни дупки, които създават риск за пътуващите. Надявам се тази сряда да бъдат гласувани на МС и отпуснати финансови средства. Приключва и зимният сезон и ще възложим цялостно ремонтиране на фугите и на този мост, но и на всички останали участъци от магистралите", допълни Павлова.

Наблюденията на пътуващите, снимките и видеоклиповете от района обаче не паказва някаква разлика в качеството на настилката на използваната лента и затворените две.

Лиляна Павлова подчерта, че цяло лято ще траят ремонтите и ще има временна организация на движението по магистралите "Хемус" и "Тракия". "Движението ще е затруднено. Апелираме пътуващите да имат търпение", каза още регионалният министър днес.