Събранието, което ботевградската структура на ГЕРБ проведе на 7-ми април, не е номинационно, а редовно. То се е състояло само и единствено по инициатива на местното ръководство на ГЕРБ в Ботевград, а не по решение на националното ръководство на партията. Това заяви официално в отговор на наше запитване Моника Димова – пиар на ГЕРБ за София област. Тя бе категрична, че от централата на партията изобщо не са изпращали писмо за номиниране на кандидат-кметове и общински съветници, както заяви пред наш репортер председателят на местната структура Иван Начев


„Няма такова писмо", категорична бе Моника Димова. "Номинационните събрания на местните структури на ГЕРБ ще се проведат през май месец, а два месеца преди провеждането на местните избори ще станат известни имената на кандидатите за кметове и съветници, които ГЕРБ ще издигне. Те ще бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия  на партията”, допълни тя.


„Когато му дойде времето, и когато бъде определен, аз лично ще Ви се обадя и ще Ви съобщя коя е кандидатурата на ПП ГЕРБ за кмет на Ботевград”, ангажира се пиарът на областната структура на партията.


Така, на практика от ГЕРБ отрекоха, че Георгиев е техният кандидат. Засега или окончателно - тепърва ще разберем. Интересен за отбелязване обаче е фактът, че събранието на местната структура на ГЕРБ в Ботевград не бе уважено от нито един представител на областното или на националното ръководство на партията.