Съвсем неочаквано един от големите играчи на първото златно поколение на Балкан и на националния отбор - Марин Романски, навърши 70 години. По този повод той бе почетен от родната баскетболна федерация.


Преди началото на мача между Балкан и Рилски спортист той получи почетен плакет, който му бе връчен от президента на централата Георги Глушков. Освен това му бе подарена и издадената наскоро двутомна история на баскетбола в България.


Романски чукна 70 на 8 март. Закъснението с връчването на наградите се дължеше да отсъствието му от България - той посрещна рождения си ден със семейството на дъщеря си, която живее в САЩ.


Ще припомним, че Марин Романски бе част от шампионския отбор на Балкан, който през 1974 година стана първият тим, изнесъл трофея извън столицата. Цялата му славна кариера премина именно в отбора от родния му Ботевград. Той бе и дългогодишен състезател на националния тим на България, като на европейския шампионат през 1975 година в тогавашна Югославия бе определен за най-добър защитник.


Честито, бате Марине!