Световната ни шампионка по висок скок призна в откровено интервю за "Папараци", че е загубила второто си дете. Стефка Костадинова има 20 годишен син от първия си мъж, треньорът Николай Петров. Тя обаче забременяла за втори път от сегашния си съпруг Ники Попвасилев. Това се случило през 2004-2005 година.


"Бях бременна в 6-и месец, но претърпях един тежък инцидент и... до там свършиха моите мечти за второ дете", казва Костадинова. Тя загубила бебето след тежка катастрофа, след което повече не можела да забременее, въпреки че много искала.


Костадинова разказа още пред Кристина Патрашкова, че се разбира чудесно със сина си Ники. Още на 2 месеца го оставила при майка си и благодарение на това можела да се подготви за летните олимпийски игри в Аталанта през 1996, където стана олимпийски шампион на висок скок.


"Аз не се чувствам като негова майка, а по-скоро сме като брат и сестра. Имаме уникални отношения, разказваме си всичко, споделяме си. Не съм от майките, които се карат за оценки или за възпитанието. Той е възпитаван да не се хвали с моето име, защото то няма да му помогне в живота. Той трябва сам да се оправи с живота. Той е Петров по фамилия и не го свързват с моето име. На една родителска среща в трети клас отидох за първи път и тогава разбраха, че съм му майка. Но Ники (бившият й съпруг) много се грижеше за него. Възпитва го като мъж, как да се храни, да не прекъсва големите хора, как се говори на "вие", "моля", "ако обичате".", хвали се гордата майка.


Тя си припомни отново срещите си с Ванга, когато била девойка, която й казала :"Ти си благословена и всичко в твоя живот ще се случва от втори опит".


"Всичките ми световни рекорди са от втори опит, мъжът на моя живот също е от втори опит", осъзнава сега думите на пророчицата  рекордьорката и описва себе си:


"Възпитавана съм никога да не забравям от къде съм започнала. Позитивен човек съм. Не завиждам. Колкото по-добре са моите приятели, толокова съм по-добре. Искам всички да са живи и здрави и да са добре със семействата си. Дразни ме лицемерието, предателството от близки хора, защото човек не се пази от близки хора. Аз имам много малко хора, на които да си изплача душата, защото и моята душа плаче. И знам, че каквото и да се случи с мен по всяко време на денонощието, тези хора ще дойдат и няма да попитат защо".


Настоящият председател на БОК разказва също, че обича и двамата си мъже в живота, които носят едно и също име - Николай. "Обичам си ги и двамата, но и двамата са коренно различни и ми дават коренно различни неща", казва Костадинова.


С първия си мъж и свой треньор Ники Петров и до ден днешен са много добри приятели и се разбират: "Адски благодарна съм му, че ме направи спортист, характер, майка и човек. Това са качества, които няма как да пренебрегна", казва тя.


За втория си - Ники Попвасилев споделя: "Той ми дава много голямо спокойствие. Аз съм много емоционална - все да оправя света, да подобря нещо. Той ме сваля на земята. Преди знаех само спорта, а той ми даде другото нещо, което не знаех".